Korporaal & Bertels maakt gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

News

Minder Nederlanders willen van gas af

Het draagvlak voor stoppen met aardgas neemt af. Dat blijkt uit een peiling van klimaatbureau Hier. Waar een jaar geleden nog zes op de tien Nederlanders (57 procent) positief waren over aardgasvrij wonen, kan nu nog maar minder dan de helft (48 procent) zich vinden in het kabinetsvoornemen om de cv-ketel te verbannen. 

Ander boetebeleid energielabel woningen

Vanaf 3 juli 2019 verandert het boetebeleid bij het energielabel voor woningen. De boetebedragen gaan omlaag. Tegelijkertijd krijgen woningverkopers direct een boete als het energielabel ontbreekt. Voorheen was dat een voorwaardelijke geldstraf.

’Koop je een tochthuis? Dan minder hypotheek’

Amsterdam - Voor een huis met een slecht energielabel, en dus hogere energielasten, zou minder hypotheek verstrekt moeten worden.

Daarvoor pleit Jeroen Pels, hoofd hypotheken van de duurzame bank Triodos, in dagblad Trouw. Hij onderhandelde mee over het klimaatakkoor

Verbod op asbestdaken van de baan

Het kabinetsvoorstel om asbestdaken per 2028 te verbieden is van de baan. Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) wijzigde het oorspronkelijke voorstel op het laatste moment nog omdat het al dreigde te sneuvelen in de Eerste Kamer. Dat is nu ook gebeurd.

Piek woningprijzen over half jaar bereikt

De gemiddelde transactieprijs van een woning in Nederland stijgt nog maximaal een half  jaar waarna stabilisatie of zelfs daling volgt. Dit blijkt uit de ‘Housing Price Forecaster’ van Bureau Stedelijke Planning.

Groen licht voor crisismaatregelen Haagse woningmarkt

DEN HAAG - Wethouder Boudewijn Revis (VVD) heeft groen licht gekregen voor zijn plannen om de crisis op de Haagse woningmarkt aan te pakken. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond voor de Woonagenda van wethouder Revis.

Schuldenaar steeds goedkoper uit door lage rente

De lage rente is geen feestje, maar komt niet voor iedereen even hard aan. Wie vermogen wil opbouwen, is de klos. Maar wie schulden heeft, is dankzij de lage rente goedkoper uit.

‘Cv-ketel op waterstof duurzamer én goedkoper dan warmtepomp’

Niet alleen een warmtepomp kan verwarming op aardgas vervangen. De waterstofketel komt eraan. Goedkoper én duurzamer, zegt kachelproducent Remeha uit Apeldoorn.