Korporaal & Bertels maakt gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

News

’Koop je een tochthuis? Dan minder hypotheek’

Amsterdam - Voor een huis met een slecht energielabel, en dus hogere energielasten, zou minder hypotheek verstrekt moeten worden.

Daarvoor pleit Jeroen Pels, hoofd hypotheken van de duurzame bank Triodos, in dagblad Trouw. Hij onderhandelde mee over het klimaatakkoor

Verbod op asbestdaken van de baan

Het kabinetsvoorstel om asbestdaken per 2028 te verbieden is van de baan. Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) wijzigde het oorspronkelijke voorstel op het laatste moment nog omdat het al dreigde te sneuvelen in de Eerste Kamer. Dat is nu ook gebeurd.

Piek woningprijzen over half jaar bereikt

De gemiddelde transactieprijs van een woning in Nederland stijgt nog maximaal een half  jaar waarna stabilisatie of zelfs daling volgt. Dit blijkt uit de ‘Housing Price Forecaster’ van Bureau Stedelijke Planning.

Groen licht voor crisismaatregelen Haagse woningmarkt

DEN HAAG - Wethouder Boudewijn Revis (VVD) heeft groen licht gekregen voor zijn plannen om de crisis op de Haagse woningmarkt aan te pakken. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond voor de Woonagenda van wethouder Revis.

Schuldenaar steeds goedkoper uit door lage rente

De lage rente is geen feestje, maar komt niet voor iedereen even hard aan. Wie vermogen wil opbouwen, is de klos. Maar wie schulden heeft, is dankzij de lage rente goedkoper uit.

‘Cv-ketel op waterstof duurzamer én goedkoper dan warmtepomp’

Niet alleen een warmtepomp kan verwarming op aardgas vervangen. De waterstofketel komt eraan. Goedkoper én duurzamer, zegt kachelproducent Remeha uit Apeldoorn.

Senioren slaan hun slag op de woningmarkt

Senioren van 60 jaar en ouder profiteren van de gekte op de woningmarkt. Ze verkopen hun woning en gaan vervolgens kleiner wonen. Dat constateert Hypotheken Data Netwerk (HDN) op basis van de nieuwste cijfers

Meer mensen zetten hun woning te koop

De gekte op de Nederlandse woningmarkt begint iets af te nemen. “In sommige regio’s en met name Amsterdam zien we dat het plafond van voortdurende prijsstijgingen langzaam bereikt wordt”, zegt NVM-voorzitter Ger Jaarsma. De NVM merkt dat de daling van het aantal transacties wat afvlakt, het aanbod sinds lange tijd weer iets stijgt en dat de prijsstijgingen niet meer zo groot zijn.

“We zien dat steeds meer consumenten niet meer willen of kunnen meedoen aan de voortdurende prijsstijgingen.” Dat uit zich volgens Jaarsma onder andere in een zekere afkoeling op de meest verhitte delen van de woningmarkt, hoewel hij de woningmarkt als geheel nog steeds als oververhit typeert. “Dit is een nieuwe ontwikkeling voor de woningmarkt. Afgelopen kwartaal heeft de NVM aangegeven dat het Code Rood is voor de woningmarkt – met name voor de nieuwbouw – en het is nog steeds Code Rood, maar wel met enkele lichtpuntjes.”