Korporaal & Bertels maakt gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

News

NVM-makelaar overziet alles, ook bij aankoop en verhuur van beleggingswoning

Bij NVM-makelaars moet je toch zijn voor de koop of verkoop van een woning?

Klopt, maar gecertificeerde NVM-makelaars zijn ook heel goed thuis in de huur en verhuur van woningen. Op Funda worden bijvoorbeeld duizenden huurwoningen aangeboden. NVM-makelaars brengen ook op dat deel van de woningmarkt vraag en aanbod bij elkaar. Door de grote vraag naar middeldure huurwoningen en de lage rente, krijgen steeds meer particulieren in de gaten dat woningen een interessante belegging kunnen zijn. Ook daarbij is het verstandig gebruik te maken van de kennis en ervaring van NVM-makelaars.

Kwestie van woning kopen en verhuren toch?

 

Een woning kopen en vervolgens (tijdelijk) verhuren is minder eenvoudig dan het lijkt. Dat geldt ook voor recreatiewoningen, nog een interessante markt voor particuliere beleggers. In de praktijk komt veel kijken bij de aanschaf van een (recreatie)woning, met de bedoeling deze te gaan verhuren. Met het huurrecht voorop zijn er veel wettelijke regels waar de verhuurder zich aan moet houden. En vlak de risico’s niet uit: wat als de huurder een wanbetaler blijkt? Of een wietplantage aanlegt in uw woning?

Maar kun je dat dan wel voorkomen?

Een goede huurovereenkomst biedt mogelijkheden om onbetrouwbare huurders adequaat aan te pakken. Bottom-line is dat een NVM-makelaar niet alleen de lokale woningmarkt, maar ook het huurrecht en de fiscale regels goed kent. Hij kan u volledig ontzorgen. Van de aanschaf van een perspectiefvolle beleggerswoning via de bepaling van een reële huurprijs, tot alles wat komt bij kijken bij het verhuur van de woning. Hoe zit het bijvoorbeeld met de servicekosten? En met de nutsvoorzieningen? Een NVM-makelaar overziet alles, ook als het om de verhuur van woningen gaat. Hij of zij kan juist daardoor een bijdrage leveren aan een investering met optimaal rendement.

 

Bron: NVM